Iris Ministries Misjonsprosjekt

Misjonsprosjekt for Båt til Iris Ministries i Mosambik

Sommeren 2012 var vi 23 fra Norge med utgangspunkt i Kvinner i Nettverk som besøkte og ble involvert i arbeid på basen til Iris Ministries i byen Pemba i Mosambik.  Vi var både kvinner og menn. Der fikk vi blant annet en utfordring til å ta ansvar for å bygge om og utruste en båt til å bli et barmhjertighetsskip. Heidi og Roland Baker som er ledere på basen hadde kjøpt denne i Holland.  Denne utfordring tok Nettverk for Menn til seg som sitt misjonsprosjekt.  Sist mannskonferanse i februar tok vi opp en gave til denne båten.  Vi fikk inn kr.144.000 hvorav 125.000 til dette prosjektet. Fantastisk og vi takker alle som var med å gi.

Mitt og vårt hovedanliggende har vært å påskynde det som har blitt gjort av folk i Holland og støtte opp med økonomi. Totalt har vi gitt fra Norge ca. 165.000. Dette hovedsakelig til ombygging og utrustning.

Båten har i vinter vært lagret på land hvor den også har blitt reparert og bygget om. I februar var vi å besøkte fartøyet, se vedhengte bilder. I mars ble den sjøsatt og prøvekjørt. Noe justeringer måtte gjøres i ettertid.

Nå er båten klar for transport som dekkslast ned til Durban i Sør Afrika.  Dette stopp ble det rimeligste.  Derfra skal den gå for egen maskin opp til Pemba.  Det er en transportetappe på 10-14 dager.  Båten ventes å være fremme i slutten av juli.

Vi gleder oss sammen med Heidi og Roland over dette.  Blir spennende å få tilbake melding om drift og hva dette kan bety for områdene utenfor kysten.  Mange unådde steder og stor nød.

Båten er utstyrt slik at den også kan produsere ferskvann (60l i timen) av sjøvann.  Det er en god ting for steder som ikke har tilgang på ferskvann. Ellers skal de ha med helsepersonell og drive med nødhjeps-arbeid. De driver et fantastisk arbeid som det er en glede å få være med å støtte. Vi fikk sett dette med egne øyne da vi var sammen med dem i Mosambik i fjor sommer.

Igjen Tusen takk til dere som var med å støtte økonomisk og i bønn.

På vegne av Nettverk for Menn

Roald

Facebook Twitter