“Det månedlige”… november 2011

Den røde skokrem-boksen…

For en stund siden var jeg på et lederseminar med noen internasjonale kristenledere, og en av dem fortalte en fascinerende historie. Den knyttet seg til dagen da hans slagrammede gamle far skulle flytte fra huset de hadde bodd i det meste av livet.

Bakgrunnen for historien var en rød treboks til å ha skokrem oppi som denne lederen hadde laget til pappaen sin for ca. 50 år siden. Han hadde blitt opplært til å bruke verktøyet der og var ca. 10 år gammel. Det første han laget var en julegave til pappaen sin, en skokrem-boks.

Den dagen gamlefar skulle flytte fra huset grunnet hjerneslaget hadde de ordnet ting i forskjellige hauger, blant annet en haug som skulle kastes. Kristenlederens far haltet forbi utpå gangen, svært redusert og uten språk. Plutselig hørte de lyder og så han pekte på noe i den haugen som skulle kastes. Det viste seg at det var den gamle røde skokrem-boksen. Noen minutter senere gikk pappaen for siste gang ut huset sitt – med boksen under armen…

Kjære gutta-boys; La oss ikke glemme at livet består av de små øyeblikk som kan bli slike ”skokrem-bokser” i våre liv og dem vi er glad i. Noe vi tar med oss og gjemmer i hjerte resten av livet.

I Hebr.6,10 står det;

”…den kjærlighet dere har vist hans navn ved å tjene de hellige, nå som før.”

Gaver som gis, ord som sies og ord som ikke sies – I kjærlighet – når langt inn i hjertene, og helt opp til himmelen!

Nettverk for Menn,
Geir Fagerbakke

Facebook Twitter

En kommentar

  1. Odvar Omland says:

    Vi ønsker begelsen en velsignet jule høytid og et riktig godt nytt arbeidsår. Og jeg sier med Paulus: Vår Herre Jesu Kristi nåde være med deres ånd (Gal. 6:18)