“Det månedlige”… april 2013

I den forrige ”Det Månedlige…” skrev jeg om Sakarja som kom inn på et blindspor og fikk en mer passiv funksjon en stund. Det motsatte av passivitet er initiativ, og vi kan se mange steder i Skriften at initiativ i tro belønnes og velsignes.

Peter ser Jesus komme gående på vannet, og til forskjell fra de andre disiplene tar Peter et initiativ i forhold til Jesus – noe som resulterer i at han selv får oppleve mirakelet i sitt eget liv. Han går på vannet! Akkurat som Mesteren

De siste ukene har jeg møtt menn her på Sørlandet som har tatt initiativ, og sett at Gud velsigner. I går var jeg i et spennende mannsarbeid i Øvrebø og talte. For et år siden ble det tatt et initiativ utfra en mannsgruppe om å starte mannsmøter i Frikirken. De samles en gang i måneden, og for en gjeng! Mye folk og alle generasjoner; Fra ungdom til over 90 år… Flott atmosfære, lave skuldre og høy Jesus-faktor!

Et annet initiativ møtte jeg i Lyngdal. En gjeng av flotte karer som har vært på konferansene våre har startet Nettverk for Menn – Lister. Nylig hadde de leid den kommunale kinoen og satt opp ”Couragous!”; en flott kristen film om det å være mann og far. Kinoen var bort imot full, og det ble en helt spesiell kveld med samling etterpå i et lokalt menighetslokale. Igjen; Initiativer tas og Gud velsigner…

La oss ikke leve i passivitet som kristne menn. La oss se muligheter, våge å gå inn å engasjere oss på de arenaene som Gud har satt oss. Kanskje skjuler det seg et mirakel bak neste sving?!

Geir :)

 

Facebook Twitter