“Det månedlige”… mars 2013

”SAKARJA-SYNDROMET!”

Etter en pause med ”Det Månedlige…” er vi nå tilbake for fullt, og satser på å legge ut en gang i måneden. Klikk deg inn å få med deg noen ord på veien

I Lukas 1 kan vi lese en spesiell historie. Gamle Sakarja og hans kone, Elisabeth får besøk av en engel som gir beskjed om at deres bønner er hørt. De skal bli foreldre til en gutt, en gutt som blir selveste Døperen Johannes. Om denne Johannes sier Jesus senere; ”…blant dem som er født av kvinner, er ingen større enn Johannes!”.

Den skeptiske måten Sakarja tar imot Guds Ord på gjør at han for ni måneder blir stum. Da går han blant annet glipp av muligheten til å tale inn i Marias liv. Hun kom på besøk i 3 måneder etter å ha fått den store og skremmende oppgaven av å bære frem og fostre verdens Frelser. Sakarja fikk en mye mer passiv funksjon i disse månedene, han kom litt ut på et sidespor. La oss kalle det ”Sakarja-syndromet”!

Men Guds nåde brakte han inn på sporet igjen da han tross gruppepress gav barnet det navnet som Gud ville og skrev det på en tavle da spørsmålet kom til han. De andres forslag var å gi han navnet Sakarja, akkurat som faren. Sakarja sa nei til ”seg selv”, og gav ham navnet Gud ville, nemlig Johannes . Da fikk han ordene tilbake og ble der og da fylt med Den Hellige Ånd! Umiddelbart så står det at han profeterte og priste Gud…Han var igjen der han skulle være, fylt av Ånden, fylt av Ordet og fylt av takknemmelighet. Han ble en ressurs inn mot sin nyfødte sønn, Johannes som vokste opp ”…og ble sterk i sin Ånd.”

La oss ta med oss lærdommen fra Sakarjas liv, og unngå å gå langt, langt inn på en blindvei med livene våre…

 

Facebook Twitter