“Det månedlige”… september 2011

Så spennende det må ha vært å gå med Jesus når han gikk omkring i Israel. Bare det å få en eneste dag hvor en fikk gå tett innpå han som ”viser oss hvem Faderen er”. Jeg er sikker på at det ofte var vanskelig for disiplene å få sove når de la seg, for de var så fulle av inntrykk.

En av opplevelsene ga dem noe som de kunne ta med seg i årene som kom i forhold til å la Jesus få berøre mennesker igjen og igjen.

Så kom de til Betsaida. Der førte de en blind mann til Jesus og ba ham røre ved mannen. Han tok den blinde i hånden og ledet ham utenfor landsbyen, spyttet på øynene hans, la hendene på ham og spurte: «Ser du noe?» Han så opp og svarte: «Jeg ser mennesker. For jeg skimter noe som ligner trær gå omkring.» Så la Jesus hendene over øynene hans igjen. Da klarnet synet. Han var helbredet og kunne se alt tydelig.

Markus 8,22-25

Den blinde måtte først følge med Jesus uten at noe skjedde med han. Det eneste han kjente var Jesus hånd. Etter en berøring til fra Jesus så han noe – det begeistret han, men ting var fortsatt uklare. I Fil.1,6 står det at Han som begynte en god gjerning i dere skal fullføre den.

Det var nettopp det som den blinde fikk erfare. En ny berøring og han var fullt seende. Det første han fikk se som seende var Jesu ansikt.

Gaven fra Gud til deg er at Han gjennom Ordet og Ånden igjen og igjen vil berøre deg. Ved den siste berøringen før himmelen forvandles du totalt – til å bli helt lik Jesus, Frelseren din!

 

Facebook Twitter